zonnesteen trommelstenen

Zonnesteen trommelstenen

Zonnesteen in de webwinkel kopen of bekijken? klik hier.

Werking Zonnesteen

Zonnesteen, het mineraal draagt de naam niet voor niets. De edelsteen laat zijn drager de zonnige kant zien. Hij werkt stemmingsverbeterend en stimuleert pure vreugde, optimisme, eigenwaarde, daadkrachtig optreden, zelfvertrouwen, een positieve instelling en een goed humeur. De perfecte steen om cadeau te doen of zelf te dragen dus.

Door deze krachtige eigenschappen is de zonnesteen ook uitermate geschikt tegen alle vormen van depressie, met name winterdipjes verdwijnen als sneeuw voor de zonnesteen. Mannelijke energie is duidelijk voelbaar bij de edelsteen die het meest in India gevonden wordt. Het is leuk om te weten dat het mineraal familie is van de Maansteen (vrouwelijke energie) samen zijn ze dus duidelijk Yin en Yang. Waar de Maansteen spiritualiteit en lucide dromen voorstaat is zonnesteen een aardende steen, een die het leven hier op aarde tracht te verbeteren door genezing van de fysiek en een goed humeur en positieve levensinstelling.

Zonnesteen fysiek

Waar de zon weldadig is voort lichaam en geest doet zijn stenen variant gezellig mee; hij bevorderd het zelfgenezend vermogen van het lichaam en is een handige helper bij tal van kwalen; chronische keelpijn, maagzweren, reuma, waterhuishouding, het autonome zenuwstelsel.

Naast kwalen verhelpen versterkt zonnesteen alle organen. Met name hart, maag, lever, galblaas, alvleesklier, dikke darm en de twaalfvingerige darm zijn gebaat bij de edelsteen. Daar blijft het echter niet bij gelijk met het hart verzorgt deze zonnige heler ook de gehele bloedsomloop. De steen word wel gebruik als ondersteuning bij herstel van hartkwalen, zoals te hoge bloeddruk, arteriosclerose en embolie. Vooral stressgerelateerde hartklachten hebben baat bij deze zonnehoeder.

In onze moderne maatschappij eten we vaak verkeerd en zitten we met een hoop emoties waardoor we maag en darmstoornissen oplopen. Zonnesteen helpt doordat het de doorbloeding verbeterd. Meteen word daarmee duidelijk dat kouwelijkheid, koude handen en voeten verminderen met zonnesteen. Leuk weetje voor sporters of juist de niet sporters. De edelsteen verbetert de conditie.

Het blijft een opsomming van voordelen want zonnesteen reguleert het dag-nacht-ritme en verhelpt op die manier slaapstoornissen.
Verwerk de weldoener in crème of olie om huidklachten te verzachten zoals psoriasis, huiduitslag, acne, eczeem, wratten.
Hij wordt ook wel aventurijn veldspaat genoemd. Dan ligt echter verwarring met de aventurijnkwarts op de loer. Daarom word die naam niet vaak gebruikt.

Chakras

1e chakra (basis, manifesteren), 2e chakra (heiligbeen, bezitten&verrijken, navelchakra), 3e chakra (zonnevlecht, gevoelswarmte), de steen werkt verder op alle chakara’s enkel op deze extra hevig

Sterrenbeeld

Leeuw, weegschaal, stier

Toepassingen

Op de navel gelegd, versterkt zonnesteen het ki-punt (levenskracht).

Op zonnevlecht en hartchakra geplaatst haalt hij zware of onderdrukte emoties naar boven, zodat die verwerkt kunnen worden.

Op de kruin gelegd heelt het je gevoelens over jouw plaats en situatie op aarde.

Weetjes

Waar de zonnesteen contact maakt met zonne-energie is er maar één steen die de energie van de zon en de daarmee gepaarde kracht echt in zich draagt; Citrien.

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander.

De benamingen die we bij de chakra’s gebruiken zoals overgave & geloof. Zijn afkomstig uit de Trance Healing. We gebruiken ze omdat het volgens ons de lading perfect dekt. Via Happy Spirit zijn ook cursussen Trance Healing te volgen. Trance Healing op Happy Spirit