informatie zonnesteen, werking en betekenis

Zonnesteen stenen uit India

Werking Zonnesteen

Zonnesteen, het mineraal draagt de naam niet voor niets. De edelsteen laat zijn drager de zonnige kant zien. Hij werkt humeur verbeterend en stimuleert pure vreugde, optimisme, eigenwaarde, daadkrachtig optreden, zelfvertrouwen, een positieve instelling en een goed humeur. De perfecte steen om cadeau te doen of zelf te dragen dus.

Door deze krachtige eigenschappen is de zonnesteen ook uitermate geschikt tegen alle vormen van depressie, met name winterdipjes verdwijnen als sneeuw voor de zonnesteen. Mannelijke energie is duidelijk voelbaar bij de edelsteen. Het is leuk om te weten dat het mineraal familie is van de Maansteen (vrouwelijke energie) samen zijn ze dus duidelijk Yin en Yang. Waar de Maansteen spiritualiteit en lucide dromen voorstaat is zonnesteen een aardende steen, een die het leven hier op aarde tracht te verbeteren door genezing van de fysiek en een goed humeur en positieve levensinstelling.

Zonnesteen fysiek

Waar de zon weldadig is voort lichaam en geest doet zijn stenen variant gezellig mee; hij bevorderd het zelfgenezendvermogen van het lichaam en is een handige helper bij tal van kwalen; chronische keelpijn, maagzweren, reuma, waterhuishouding, het autonome zenuwstelsel.

Naast kwalen verhelpen versterkt zonnesteen alle organen. Met name hart, maag, lever, galblaas, alvleesklier, dikke darm en de twaalfvingerige darm zijn gebaat bij de edelsteen. Daar blijft het echter niet bij gelijk met het hart verzorgt deze zonnige heler ook de gehele bloedsomloop. De steen word wel gebruik als ondersteuning bij herstel van hartkwalen, zoals te hoge bloeddruk, arteriosclerose en embolie. Vooral stressgerelateerde hartklachten hebben baat bij deze zonnehoeder.

In onze moderne maatschappij eten we vaak verkeerd en zitten we met een hoop emoties waardoor we maag en darmstoornissen oplopen. Zonnesteen helpt doordat het de doorbloeding verbeterd. Meteen word daarmee duidelijk dat kouwelijkheid, koude handen en voeten verminderen met zonnesteen. Leuk weetje voor sporters of juist de niet sporters. De edelsteen verbetert de conditie.

Het blijft een opsomming van voordelen want zonnesteen reguleert het dag-nacht-ritme en verhelpt op die manier slaapstoornissen.
Verwerk de weldoener in crème of olie om huidklachten te verzachten zoals psoriasis, huiduitslag, acne, eczeem, wratten.
Hij wordt ook wel Aventurijn veldspaat genoemd. Dan ligt echter verwarring met de aventurijnkwarts op de loer. Daarom geen veelgebruikte naam.

Chakras

1e chakra (basis, manifesteren), 2e chakra (heiligbeen, bezitten&verrijken, navelchakra), 3e chakra (zonnevlecht, gevoelswarmte), de steen werkt verder op alle chakra’s enkel op deze extra hevig

Sterrenbeeld

Leeuw, weegschaal, stier

Toepassingen

Versterk Qi-levenskracht (Ki) door de steen op het navel chakra te leggen.

Leg op de zonnevlecht en hartchakra tegelijk om zware of onderdrukte emoties naar boven te halen zodat die verwerkt kunnen worden.

Op de kruin helpt de steen gevoelens te helen over jou en de plek die jij inneemt in deze wereld.

Vindplaats Zonnesteen

India is de plek voor deze steen. De mooiste stenen komen daar vandaan maar ook onder andere de VS, Tanzania, Congo, Mexico, Noorwegen, China, Sri Lanka, Canada, Australië en Rusland hebben voorraden in de grond.

Weetjes Zonnesteen

Waar de zonnesteen contact maakt met zonne-energie is er ook een steen die fungeert als een portaal voor de zon; Citrien.

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel