Arkansas rookkwarts , deze donkere variant word ook wel Morion of Osiris rookkwarts genoemd

Arkansas rookkwarts , deze donkere variant word ook wel Morion of Osiris rookkwarts genoemd

Werking Rookkwarts

Rookkwarts is een bergkristal variant die door natuurlijke radioacitiviteit zwart geworden is, geen zorgen de steen straalt zelf geen radioacitiviteit uit. Sterker nog het beschermt tegen straling. Het mineraal beschermt niet alleen tegen straling maar staat in het algeheel bekend als een beschermende steen. Hij is sterk aardend, versterkt de intuïtie en helpt grote veranderingen in het leven te realiseren. Rookkwarts ontgift en helpt bij stress en zware tijden. De steen helpt ontspannen, loslaten en accepteren, weerstand bieden tegen stressvolle invloeden en zorgt voor geestelijke (veer)kracht. Als rookkwarts langere tijd (jaren) aan daglicht word blootgesteld word het ook lichter.

Rookkwarts helpt bij faalangst en andere angst gerelateerde problematiek zoals nachtmerries, depressie en suïcidaliteit. De steen stimuleert een nuchtere, pragmatische, positieve houding en bevordert de concentratie. Het beschermt tegen negatieve straling van bijvoorbeeld computers, mobiele telefoons of tv toestellen en andere negatieve invloeden uit de omgeving (wateraders, milieuvervuiling, etc.) verder helpt het bij het mediteren en dan vooral erna door de sterk aardende kracht.

Fysiek werkt de steen pijnstillend, ontkrampend en ontgiftend en heeft een positieve werking op rugklachten, zenuwen, buik, heupen, bekken, benen, hoofdpijn, restless legs syndroom en de geslachtsorganen. Het kan tevens helpen bij het stoppen met roken en andere verslavingen.

Morion of Osiris

Hele donkere rookkwarts word ook wel Osiris kristal of Morion genoemd en heeft energetisch nog een meerwaarde. Morion wordt al sinds vorger tijden gebruikt door waarzeggers, tovenaars, heksen en necromancers (mensen die via geesten de toekomst voorspellen). De steen brengt voorspellende dromen, geeft creativiteit aan zijn drager en wordt een echte vriend. Het geeft kracht en wordt dus ook bij zwarte magie rituelen gebruikt. Zonde omdat de steen juist zo prachtig is. Het maakt als geen ander contact met de aardse spirituele vormen terwijl het contact met het goddelijke houdt. Ook een prachtige steen voor Sjamanen. Morion of Osiris helpt beschermen tegen negatieve energieën en dus ook zwarte magie. Morion helpt ook goed bij opschoning van het lichaam na een zware chemo kuur of blootstelling aan radio actieve straling.

Rookkwarts Phi Vogel kristal

Rookkwarts Phi Vogel kristal

Sterrenbeeld

Steenbok, Weegschaal

Chakra

De lichte variant hoort bij het 3e (zonnevlecht, gevoelswarmte) en 1e (basis, manifesteren) -chakra. Donkere rookkwarts hoort bij het 1e (basis, manifesteren).

Weetjes

Facetgeslepen wordt de steen vaak aangeboden onder duur klinkende namen als rooktopaas of Alençon-diamant.

De naam verwijst vanzelfsprekend naar het rokerige uiterlijk van deze kwartssoort.

Arabische volkeren zien de edelsteen als de steen van de trouw en vriendschap, die bij naderend onheil verkleurt.

De steen helpt bij het stoppen van verslavingen

De Romeinen droegen het mineraal in sieraden in tijden van droefheid, omdat rookkwarts ondanks het verdriet nieuwe energie, moed en levenslust schenkt.

Rookkwarts harmoniseert de hormoonhuishouding en is dus in bijvoorbeeld ‘de overgang’ of de ‘pubertijd’ een goede vriend

Morion als naam voor diepzwarte rookkwarts is verbasterd van het Latijnse mormorion dat hetzelfde betekent als het donkere kristal

De rokerige steen schenkt de lever extra prestatiekracht waardoor het lichaam beter ontslakt, en nieren, blaas en darmen meer afvalstoffen afvoeren.

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Raadpleeg daarom altijd eerst een arts.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel