Sneeuvlok Obsidiaan

Sneeuvlok Obsidiaan

Obsidiaan kopen of bekijken in de webshop? klik hier.

Werking Obsidiaan

Obsidiaan is een enorm krachtige steen met aardig wat varianten. En dat is maar goed ook. Het zijn juist die varianten die maken dat de steen voor iedereen bruikbaar is. De steen zelf is sterk inzichtgevend en reinigend. Hierdoor stimuleert het de persoonlijke ontwikkeling. De waarheid komt boven, de drager ziet de kern van problemen en/of weggestopte emoties komen naar boven zodat de blokkades kunnen worden geslecht. Obsidiaan werkt veelal als een spiegel zodat de drager kan ontdekken wie hij of zij nu echt is. Dit is natuurlijk nioet altijd even prettig, oude trauma’s kunnen worden opgerakeld en soms is inzichtelijk krijgen wie je bent een schok. Veelal word de edelsteen dan ook gebruikt in samen werking of in overleg met een therapeut. Er zijn gelukkig ook zachtere varianten (apache traan, sneeuwvlok obsidiaan) van de obsidiaan zodat hij bij iedereen past.

Maar we zijn er nog niet wat helende effecten betreft. De steen verminderd angst, doorbreekt blokkades, trauma’s, beperkende gedrags- en denkpatronen. Tegelijk beschermt hij tegen mentale aanvallen, verminderd spirituele of emotionele afhankelijkheid en neemt negativiteit weg uit de omgeving. Zo is de steen ook goed te gebruiken tegen straling. De drager van obsidiaan word gezegend met helderheid van denken en verscherpte zintuigen. Het mineraal is uitermate geschikt om mee te mediteren.

Op fysiek vlak werkt de steen pijnstillend, krampopheffend, stimuleert de spijsvertering, ontgift en verbetert de doorbloeding. De steen kan hierdoor ook verwarmend werken bij chronisch koude handen en voeten. Obsidiaan is ontstaan uit snel afgekoeld lava en wordt dus gevonden in vulkanische gebieden. Het is een opaak zwarte, glasachtige steen soms met witte, grijze of rode vlekjes.

Varianten

Elk van de varianten kent de eigenschappen van obsidiaan maar voegt er zijn eigen twist aan toe.

Apachetraan

De Apachetraan is zoals eerder uitgelegd een mildere obsidiaan soort. Niet dat hij minder kracht bezit maar zijn werkwijze is milder. De steen reinigt en beschermt het aura, helpt bij angst, blokkades, oude pijnen en traumatische ervaringen. Groot voordeel is dat de apachetraan de opname van vitamine C verbeterd en mede daardoor spierkrampen tegen gaat. De apachetranen nemen negatieve energie in zich op. Hjet is dus van belang ze regelmatig te reinigen.

Mahonie Obsidiaan

Ook Mahonie Obisidiaan behoort tot de mildere vormen. De edelsteen aardt, beschermt en geeft extra krachten en energie in lastige tijden. De bloedcirculatie is erbij gebaat terwijl de steen ook pijn verlicht.

Andara obsidiaan

Andara of blauwe obsidiaan is een zogenaamde Meesterskristal. Hier op aarde gecreëerd om te helpen met de overgang naar 5D. De steen is in 2012 gevonden op de Ruiz vulkaan. Veel

Crystal Skull Obsidiaan

Crystal Skull Obsidiaan

exemplaren bevatten nog een stukje gesteente van de berg en hebben van binnen soms gasbelletjes en streepjes van bruin lava. Andara is net zoals Obsidiaan een vulkanisch glas. De steen bevorderd astraal reizen, divinatie en telepathie. Hij activeert het 5e chakra (keel) waardoor hij een positieve invloed heeft op spraakproblemen en communicatie. Vaak heeft Andara ook een positieve invloed op Alzheimer en Schizofrenie.

Sneeuwvlok obsidiaan

Sneeuwvlok obsidiaan is een zacht werkende obsidiaan soort. De steen bevordert innerlijke rust, geeft harmonie, balans in lichaam en geest. Op een fijne rustige manier brengt de edelsteen zijn drager tot heelheid. Het helpt bij het verwerken van traumatische ervaringen en geeft inzicht. De steen is goed voor de aders, het skelet en de ogen.

Omdat obsidiaan zo effectief negatieve energieën opneemt, is het belangrijk de steen na gebruik onder stromend water te reinigen.

Verzorging

kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Sterrenbeeld

Schorpioen & Steenbok

Chakra

Basis chakra (1e)

Weetje

De naam is afgeleid van de Romein Obsius. Hij haalde de eerste stenen uit Ethiopië.

De edelsteen werd al vroeg in de steentijd gebruikt om werktuigen van te maken.

Misschien wel de bekendste werktuigen van de harde zwarte steensoort zijn pijlpunten. Indianen gebruikte hem als pijl of speerpunt doordat de steen enorm scherp kan worden gemaakt. Daarnaast gebruikte ze hem ook als talisman en helende steen. Misschien het meest bekend van de Indiaanse pijlpunten maar Obsidiaan werd ook in Europa veel gebruikt. Gedurende de steentijd werd het gebruikt voor messen en mespunten. Zelfs tijdens de opkomst van brons, zilver en ijzer was het een geliefd materiaal.

Vindplaats

kan o.a. gevonden worden in de Verenigde Staten (Yellowstone n.p.), Schotland en Colombia (Ruiz vulkaan)

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander.

De benamingen die we bij de chakra’s gebruiken zoals overgave & geloof. Zijn afkomstig uit de Trance Healing. We gebruiken ze omdat het volgens ons de lading perfect dekt. Via Happy Spirit zijn ook cursussen Trance Healing te volgen. Trance Healing op Happy Spirit