Turqureniet powerbead armband

Turqureniet powerbead armband

Voor alle producten in de webshop die uit Turqureniet bestaan of het bevatten klik hier.

Turqureniet verenigt de eigenschappen van Howliet en Turkoois in zich.

Werking Turkoois

Voor de Indianen is Turkoois of Turquoise een heilige steen terwijl ook Boeddhisten de steen al eeuwen lang gebruiken. De groen blauwige kleur is vaak Tibetaans of Chinees terwijl de diep blauwe kleur uit o.a. Amerika, Egypte of Mexico komt. de steen in staat is de energie van de aarde vast te houden en daarmee de levensadem voor al het levende. Turkoois biedt bescherming, omdat die een zeker laagje tussen de drager en de omgeving aanbrengt.

Fysiek is Turkoois een zuiverende steen en werkt op de keel en klieren en met name de hoofdslijmklier, stimuleert het afweersysteem, helpt bij uitputting en depressie en beschermt tegen vervuilende stoffen. Daarnaast helpt het bij jicht, reumatiek en verlicht het krampen en pijn. Wanneer de steen verkleurt (geel/groen) kan dit wellicht duiden op een leveraandoening. Vroeger werd gezegd dat een verkleuring van de steen zou duiden op ontrouw.

Turkoois is bij uitstek een steen voor spirituele groei. Het helpt de ziel zich te uiten en vorige levens te verkennen. De steen geeft bewustheid over hoe de drager in situaties is beland en er ook weer uit kan komen. Het stimuleert de spirituele groei en leert vertrouwen te hebben in de eigen intuïtie. Turkoois helpt om het leven te nemen zoals het komt en vertrouwen te hebben in de toekomst. Het leert je dat alles een reden heeft en helpt je in je weg naar zelfverwezenlijking. Turkoois is een edelsteen voor evenwicht, mededogen en vriendschap en wil ons helpen de ziel en de cycli van het leven te doorgronden.

Turkoois brengt evenwicht, kalmeert en zorgt voor innerlijke rust. Tegelijk werkt Turkoois echter vitaliserend. Depressies, stemmingswisselingen, apathie en paniekaanvallen worden flink aangepakt door de kleurige steen. Ook slachtofferhouding en destructief gedrag zijn een kolfje naar de hand van Turkoois. De steen werkt inzichtgevend en helpt zo deze ziek beelden te verdrijven.
Turkoois zorgt voor creatieve oplossingen, empathie en romantische liefde. Het mineraal beschermt ook tegen negatieve energie, straling, invloeden en stoffen van buitenaf. Turkoois balanceert de chakra’s.

Verder ondersteunt, geneest of helpt Turkoois bij; opname van voedingsstoffen, reuma,kramp, ontstekingen, pijnen jicht, de maag, ogen, immunsysteem en virusinfecties.
Turkoois werkt daarbovenop ook nog eens ontgiftend.

Turkoois is hemelblauw, groenblauw of appelgroen van kleur. De steen is doorschijnend tot opaak met een glasachtige tot vettige glans. Omdat het een zeldzaam gesteente is wordt turkoois vaak nagemaakt door howliet of magnesiet te verven. Kleine stukjes Turkoois samengeperst tot een steen noemen we gereconstrueerde Turkoois.

Verzorging
Turkoois niet reinigen met water. De steen kan hier door aangetast worden. Turkoois kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren.
Sterrenbeeld
Vissen, Waterman
Chakra
5e chakra (keel, ordenen & creëren)

Werking Howliet
Howliet werkt kalmerend en versterkt positieve eigenschappen. De steen helpt de drager woede en boosheid onder controle te krijgen en om minder kritisch te zijn. Het bevordert ambitie maar ook geduld, versterkt het geheugen en maakt leergierig. Howliet helpt bij astraal reizen, meditatie en bij het contact maken met vorige levens. Fysiek heeft de steen een positieve werking op slaapproblemen en calciumtekort en daarmee op botten en tanden.