serpentijn informatie, werking en betekenis

Serpentijn stenen

Werking Serpentijn

Voor een goede connectie met boven is de band met beneden van groot belangrijk. Serpentijn snapt dit gegeven en voegt er het midden aan toe. De groene kleur suggereert de band met het middelste chakra (hart) dat zorgt voor een open hart. Daarnaast heeft de steen dus die sterke band met de aarde. Hierdoor is mediteren natuurlijk een stuk gemakkelijker en rustiger. Ook de spirituele ontdekkingstocht hier op aarde wordt liefdevol gestimuleerd door deze groene steen.  Serpentijn brengt de gebruiker in contact met het hart en brengt op die wijze inzicht in het spirituele wezen.

De steen helpt om weer baas over het eigen leven te worden. Het geeft geestelijke en emotionele balans. Daarnaast hulp bij het zoeken naar oplossingen bij conflicten doordat het een evenwichtige situatie creëert. Seksuele problematiek ontstaan door stress en andere spanningen heeft ook baat bij de steen.

verbondenheid

Een steen met verbondenheid aan het hart is natuurlijk ook ‘gewoon’ een krachtige healer. Serpentijn opent nieuwe kanalen via waar de Kundalini energie door het lichaam kan stromen en stuurt genezende energie naar geblokkeerde gebieden in het lichaam. Het brengt een liefdevolle wijze van begrip voor het eigen zijn terwijl het fysiek reinigt en ontgift. Vooral de bloedbaan (hart) heeft profijt van de reinigende werking. Parasieten in het lichaam worden verdreven terwijl de groenige steen de opname van magnesium en calcium bevordert. Mensen met Diabetes en/of hart problematiek kunnen ook baat hebben bij de genezende steen. Ook de pijnstillende werking van de edelsteen wordt veelal geroemd.

Heel lichtgroene tot gele Serpentijn heeft een variant die Infinite Stone heet. Deze steen maakt contact met engelen en staat te boek als een zeer gevoelige variant. De steen maakt connectie met het verleden, heden en de toekomst en integreert dat in het eigen zijn. Doordat de steen vergeving en empathie naar het eigen zijn stimuleert is het de ideale steen om naar eigen (vorige) levens te kijken. De steen kan genezing brengen in vorige levens die nog niet heeft plaats gevonden.

Zwarte Serpentijn is eigenlijk heel donker groen en heeft de kracht om alle negativiteit die zich uit vorige levens en het huidige in het hart chakra heeft opgeslagen te verwijderen. Het kent dezelfde eigenschappen als de groene variant maar reageert krachtiger op blokkades.

Een andere variant is Atlantisiet deze prachtige steen bevat naast Serpentijn ook Infinite Stone en Stichtiet.

Toepassingen

Leg Infinite Stone op het keel chakra om over het verleden te praten of met iemand uit het verleden.

Serpentijn kleuren

Serpentijn is te vinden in een grote hoeveelheid aan kleuren. Rood, groen, geel bruin, rood bruin, zwart groen en wit

Weetjes

Russische Serpentijn wordt tot de mooiste varianten ter wereld gerekend

Chakra

1e chakra (manifestatie, basis), 4e chakra (hart, liefde & liefhebben), 7e chakra (overgave & geloof, kruin)

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel