Top kwaliteit Sugiliet hanger

Top kwaliteit Sugiliet hanger

Werking Sugiliet

Sugiliet verbind spirituele liefde en wijsheid en is daarom uitermate geschikt in de nieuwe tijd. Haar prachtige paarse kleur laat een diepe werking op het kruin chakra zien terwijl ook het hart en de intuïtie volop mee doen. Het prachtig paarse (soms zo donker dat het bijna zwart lijkt) kristal opent verder alle andere chakra’s. Mediums en healers hebben extra baat bij deze steen. De steen heeft ene enorme kracht getuige ook de lichte radioactiviteit die ze uitstraalt. Maar wees gerust de straling is niet schadelijk. Sterker nog ze verwijderd bijvoorbeeld wratten en slechte moedervlekken.

Emotioneel

De steen helpt om consequent volgens eigen waarheid te leven zonder zich te laten afleiden. Het stimuleert positieve gedachten en vergeving, het vermindert psychische spanningen, verzacht verdriet en woede en helpt bij angsten, paranoia, schizofrenie en autisme. Fysiek heeft het kristal een positief effect op de zenuwen en hersenen en verzacht hevige pijn. Verder is het een zeer goede steen voor angsthazen, mensen die overal beren op hun pad zien. Dromerige mensen kunnen zich met dit kristal beter focussen en depressies worden verzacht.

Sugiliet Fysiek

Sugiliet opent alle zintuigen, geeft een soort ‘awareness’ aan zijn drager. Naar het schijnt verminderen zelfs klachten veroorzaakt door Aids. Het is ook een uitermate geschikte steen bij slaapproblemen en nachtmerries. Ook hersenschuddingen, migraine en andere hoofdpijnen zijn gebaat bij de krachtig helende steen. En of dat nog niet genoeg is werkt deze wonderdoener ook nog eens pijnstillend bij kiespijn. Ook bij een pijnlijke menstruatie of overgangsklachten is de steen uitermate geschikt. Beschermt ook het aura als ze zichtbaar als sieraad wordt gedragen. Sugiliet werkt daarnaast ook in op de hypofyse en harmoniseert de afgifte van hormonen aan het bloed. Het mineraal harmoniseert en verbetert ook de bloedsamenstelling en de doorbloeding. Hierdoor helpt ze bij bloedarmoede en klachten die met hormonen te maken hebben, zoals pijnlijke menstruatie en overgangsklachten. Maar ook bij leukemie en andere ernstige ziekten die samenhangen met bloed, zoals een hartinfarct. De steen kan gebruikt worden bij hoofdpijn, epilepsie en motorische stoornissen.

Wie serieus van zijn verslaving (roken, snoepen, drank, drugs) af wil, vindt in de Sugiliet een prettige ondersteuning. Het mineraal geeft de kracht om door te zetten.

Verzorging

Reinig op een van de bekende manieren. Onze voorkeur? Maanlicht of Salie.

Toepassingen

Draag de steen bij je of leg onder het hoofdkussen. Leg bij hoofdpijn de steen op het voorhoofd. Leg de steen op het voorhoofd bij wanhoop.

Sterrenbeeld

Boogschutter, Maagd

Chakra

4e chakra (hart, liefde, liefhebben), 6e chakra (voorhoofd, intuïtie), 7e chakra (kruin, overgave & geloof)

Sugiliet Weetjes

De steen is vernoemd naar de ontdekker, Dr. Sugi, die het mineraal in 1944 in Japan ontdekte. Het enorm zeldzame kristal is nog maar een halve eeuw bekend als heelsteen. De edelsteen toont soms prachtig transparante kristallen, maar is meestal ondoorzichtig. De kenmerkende kleur is fraai roodpaars tot blauwpaars, in lichtere en donkere tinten.

Omdat de steen zo zeldzaam en dus ook kostbaar is, is het commercieel aantrekkelijk om de steen te imiteren. Zo worden kruimels in kunsthars en paars geverfde howliet wel aangeboden als echte Sugiliet. Happy Spirit draagt er zorg voor dat enkel de hoogwaardige echte steen wordt verkocht, hier zit helaas wel een prijskaartje aan.

De steen kan zijn opgebouwd uit de volgende kleuren: paars, lila, roze, bordeauxrood en lichtbruin.
Wereldwijd zijn er slechts enkele vindplaatsen. Het wordt meestal gevonden als massief rotsblok, en heel zelden in kristalvorm.
De paarse edelsteen staat ook wel bekend onder de handelsnamen lavuliet, luvuliet en Royal Azel.

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel