Septarie crystal skull

Septarie crystal skull

Septarie kopen of bekijken op onze website? klik hier.

Werking Septarie

Septarie, of Septarian, valt meteen op door zijn ongewone uiterlijk. De combinatie van calciet, aragoniet en chalcedoon zorgt voor een even prachtig uiterlijk als krachtige eigenschappen. De steen is uitermate geschikt om groepen te verbinden, een slimme hulp voor healers, verwezenlijkt ideeën en harmoniseert emoties, intellect en de hogere zelf.

Zoals eerder genoemd is Septarie een uitermate geschikte steen voor groepen. De edelsteen focust helende vibraties binnen bijvoorbeeld trommelende en zingende kringen. Sjamanen zullen verheugd opkijken. Bovendien is hij te gebruiken als versterker van de samenhang in spirituele groepen en helpt bij herprogrammeringen zoals NLP. Niet enkel spirituele groepen hebben baat bij de verbindende werking van Septarie; een reorganisatie in een bedrijf kan bijvoorbeeld zeer geholpen zijn met de steen.

De steen biedt steun bij het verwezenlijken van ideeën. De drager krijgt geduld, verdraagzaamheid en volharding aangereikt. De steen helpt dus bij het concreet maken van creativiteit.

Spreken in het openbaar word een makkie met deze held in communicatie. Iedereen in het gehoor, hoe groot de groep ook is, voelt zich persoonlijk aangesproken door de spreker met Septarie in de buurt.

Septarie voed zijn drager met levensenergie en zorgt voor een rustige wereldse blik. Healers kunnen in meditatie vragen om de oorzaken van ongemak. Septarie helpt ook bij het aanspreken van het zelfhelend vermogen en vergroot lenigheid zowel geestelijk als fysiek. De edelsteen in een punt is handig bij acupressuur en reflexologie. Septarie eieren geven troost bij stress door ze simpelweg in de hand te houden. De steen zoekt verder blokkades op en probeert ze te doorbreken.

Septarie heeft een positieve werking op darmen, nieren, gezwellen, bloed, hart, de stofwisseling en seizoensgebonden depressies.De steen verminderd verder zwellingen en tumoren (Gebruik nooit in plaats van medisch advies, altijd in samenwerking met), zorgt voor zelfgenezing en maakt contact met het cellulair geheugen.

Chakra

1e chakra (basis, manifestatie)

Sterrenbeeld

De steen combinatie hoort bij alle sterrenbeelden

Weetje

Septarie (meervoud septariën of septaria) is afgeleid van Latijn septa, het meervoud van septum (‘hek, tussenschot’). Deze betekenis verwijst naar de duidelijk afgescheiden vlakken van verschillend materiaal.

Ook de naam drakensteen (dragonstone) verwijst naar het uiterlijk. Een septarie kan doen denken aan een drakenei of een stukje drakenvel. Iets vergelijkbaars geldt voor de namen schildpaddensteen (turtlestone) en torrensteen (beetlestone). Deze drie namen kun je overigens beter vermijden. Het zijn handelsnamen die soms ook voor andere stenen gebruikt worden. Drakensteen bijvoorbeeld is ook een andere naam voor cinnaber.

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander.

De benamingen die we bij de chakra’s gebruiken zoals overgave & geloof. Zijn afkomstig uit de Trance Healing. We gebruiken ze omdat het volgens ons de lading perfect dekt. Via Happy Spirit zijn ook cursussen Trance Healing te volgen. Meer informatie hier.