Robijn kopen of bekijken in onze webshop? klik hier.

Robijn uit India

Robijn uit India

Werking Robijn

Robijn, de steen van koningen, talloze sagen en ultieme rijkdom. De Robijn wordt al vele eeuwen begeerd en is misschien wel een van de bekendste edelstenen. Geen goedkope jongen maar enorm krachtig en van ongekende schoonheid. De populaire edelsteen geeft kracht, energie, passie, stimuleert het hart chakra en schenkt rijkdom en overvloed.

Al duizenden jaren kennen Koningen en heersers de kracht van Robijn. De dieprode steen siert ringen, kronen en hangers. Naast dat de steen duidelijk voor een aardse kracht zorgt schept het ook evenwicht in het leven en de balans tussen hart, ziel en geest. Door de sterke aardse connectie helpt de edelsteen ook goed tegen psychische aanvallen.

Omdat aards ook juist spiritueel is heeft de Robijn veel positieve effecten in petto. Het helpt visualiseren, helder en positief te dromen en stimuleert de pijnappelklier die op zijn beurt weer vastzit aan het 7e chakra zodat je kan zeggen dat de steen het contact met boven bevordert. Woede is volgens de steen een irreële emotie, ze verwijderd deze dan ook en geeft er scherpte en lenigheid van geest voor terug. De steen helpt bij discussies.

De steen spoort een avontuurlijk leven aan. Hartstocht, passie en seksuele activiteit zijn enkele gevolgen. Mensen die lijden aan vermoeidheid of zelfs daaraan gekoppelde syndromen hebben enorm baat bij de steen.
Fysiek ontgift de steen het lichaam is het goed voor de bloeddruk, de lymfe, anit immuunziekten en besmettelijke ziekten. Voortplantingsorganen, nieren en de bijnieren varen wel bij de edelsteen.

Ster Robijn

De ster robijn is een uitermate krachtige steen. Door kleine rutiel insluitsels krijgt de edelsteen zijn glans en extra kracht. De Ster Robijn wordt veel door lichtwerkers, healers en mediums gebruikt om extreem, hoge vibraties (energie) in het eigen lichaam te integreren. Kort gezegd worden alle spirituele gaven tot in het uiterste versterkt. Geen steen voor beginners dus. Als de steen mooi geslepen is en er een ster ontstaat wordt het licht van de ziel gereflecteerd in de ster. Een directe manifestatie van spiritueel licht door het 1e chakra. De steen laat afscheid nemen van alle nutteloze emoties zoals verdriet en rancune. Het helpt bij jezelf te blijven en is goed tegen allerlei huidziekten zoals; wratten, uitslag, eczeem etcetera.

De Ster Robijn is een steen van overvloed en rijkdom maar maakt het ook gemakkelijk om met andere dimensies te spreken. Ook buitenaardse volkeren voelen zich aangetrokken tot de energie zodat contact met hen leggen vele malen gemakkelijker gaat. Eigenlijk mag bij geen enkel lichtwerker de ster robijn of zijn zusje ster saffier ontbreken.

Robijn in Zoisiet (Anyoliet)

Zeer speciale variant met hoog spirituele waarden. Robijn in zoisiet activeert het kruin chakra (7e chakra, overgave & geloof) en legt een link naar het geheugen van de ziel en spirituele lessen. Zeer handig bij werkzaamheden aan vorige levens. Uniek is ook de kwaliteit van de steen die individualiteit bevordert en tegelijk de verbondenheid met de rest van de mensheid. Verder versterkt het de aura en brengt alle andere kwaliteiten van zoisiet en robijn.

Horoscoop

Leeuw, Ram & Schorpioen

Chakra

1e chakra (basis, manifestatie), 4e chakra (hart, liefde & liefhebben), 7e chakra (kruin, overgave & geloof)

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Raadpleeg daarom altijd eerst een dokter.

De benamingen die we bij de chakra’s gebruiken zoals overgave & geloof. Zijn afkomstig uit de Trance Healing. We gebruiken ze omdat het volgens ons de lading perfect dekt. Via Happy Spirit zijn ook cursussen Trance Healing te volgen. Trance Healing op Happy Spirit