Rhodoniet werking en betekenis, informatie spiritueel

Rhodoniet duimstenen

Werking Rhodoniet

Rhodoniet is een krachtige wondgenezer voor zowel emotionele als fysieke wonden. Daarnaast is het een goede “eerste hulp bij ongelukken” steen die kalmeert en helpt het hoofd koel houden bij schokkende en extreme gebeurtenissen, gevaarlijke en bedreigende situaties, paniek, verwarring, angst en gevaar. Ook in geval van ruzie en conflicten kan de steen zeer bevorderlijk werken. Het helpt vergeven en stimuleert verzoening, wederzijds begrip en vriendschap. Verminderd ook woede, ergernis, haat- en wraakgevoelens. Verzacht psychische wonden en heeft een positieve invloed op zelfvernietigend gedrag, afhankelijkheid en mishandeling. Ook fysiek geneest de roze met zwarte steen (inwendige) wonden en vermindert littekens. Verder heeft het een gunstige werking op insectenbeten, hart, bloedsomloop, maagzweren, botten, gehoor, m.s. en auto-immuunziekten.

Verzorging

Reinigen kan op alle bekende wijzen. Natuurlijk zijn er manieren die niet goed voor stenen zijn zoals opladen in zout en/of aarde. Dit beschadigd de steen.

Toepassingen

Draag de steen op of bij het lichaam. Bij psychische wonden de steen ter hoogte van de hartstreek dragen. Bij kleine verwondingen kan de steen 5 – 10 minuten op de wond geplaatst worden.
De steen kan verwerkt worden tot een elixer en kan gebruikt worden bij wonden, shock of trauma.

Chakra

Hart chakra (4e)

Sterrenbeeld Rhodoniet

Stier, Tweelingen, Boogschutter, Kreeft, Vissen

Weetje

Rhodoniet is roze tot rood van kleur, vaak met zwarte aders. De steen is doorschijnend tot doorzichtig met een glasachtige tot parelmoerglans. De doorzichtig roze kwaliteit is erg zeldzaam.

De chakra’s en sterrenbeelden die we in het artikel zetten daar doet de steen het best zijn werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn of haar werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Het is dan ook verstandig om altijd eerst een arts te consulteren en die aanwijzingen op te volgen.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel