Rhodochrosiet hangers

Rhodochrosiet hangers

Rhodochrosiet kopen of bekijken in onze webwinkel? klik hier.

Werking Rhodochrosiet

Rhodochrosiet verraad door haar roze/rode kleur haar intenties onmiddellijk. Het mineraal werkt in op het hart chakra. De vrolijke steen activeert, maakt vrolijk, levendig, spontaan, liefdevol, enthousiast, positief, creatief, inventief en stimuleert hartstocht en erotiek. Rhodochrosiet zet haar drager in zijn of haar eigen kracht. Het mineraal laat liefde ontwaken en groeien. Het bevordert harmonie, compassie en geduld met de medemens, het planten- en dierenrijk.

Dankzij de aanwezigheid van Mangaan werkt de steen zeer sterk op de thymus (de klier die bij het hart chakra hoort) en versterkt het immuunstelsel. Langdurig gebruik op de thymus kan overweldigend zijn. Rhodochrosiet stimuleert de doorbloeding, verbetert de bloedcirculatie en heeft een gunstig effect op de bloeddruk. Hierdoor geeft het mineraal energie. De helende steen voorkomt vaatvernauwing en is goed tegen arteriosclerose (verkalking van slagaders). Ook werkt de steen stimulerend op de zenuwen. Dankzij deze twee werkingen kan Rhodochrosiet de symptomen van de ziekte van Parkinson verminderen. De steen werkt regulerend op de spijsvertering. Zij neemt vooral nerveuze klachten als maagbranden en verstopping of juist diarree weg.
De roze edelsteen heeft een reinigende werking op nieren, darmen en de huid. Rhodochrosiet brengt kalmte en vergroot de concentratie dit is een van de redenen dat de steen goed helpt tegen Acne. Acne word namelijk veelal veroorzaakt door onrust. De steen helpt de wereld mooi te maken. Het beschermt tegen negatieve invloeden van andere mensen en geeft de drager juist compassie en mededogen. Het maakt minder egoïstisch, helpt bij angsten en fobieën en maakt simpelweg tevreden en blij.

Sterrenbeeld

Kreeft, Maagd, Ram, Tweelingen, Schorpioen, Waterman

Chakra

1e chakra (basis, manifestatie), 2e chakra (navel, bezitten & verrijken), 3e chakra (zonnevlecht, gevoelswarmte), 4e chakra (hart, liefde & liefhebben), 6e chakra (3e oog, intuïtie)

Rhodochrosiet trommelstenen groot

Rhodochrosiet trommelstenen groot

Toepassingen

Hangers van deze edelsteen laten de drager stralen van jeugdigheid.

De roze steen is voor veel edelsteen therapie liefhebbers onontbeerlijk. Het veelzijdige mineraal lost met groot gemak blokkades in het aura op, heeft een positieve werking op psychische klachten zoals depressies, negatief zelfbeeld en minderwaardigheidscomplexen.

Door een hanger of amulet te dragen worden mensen met de juiste liefhebbende energie aangetrokken. Dit geld voor een levenspartner maar ook voor vrienden.

Op het 1e chakra (basis, manifestatie) gelegd of gedragen heft Rhodochrosiet blokkades in de omgang met seksualiteit op.

Op het 2e chakra (navel chakra, bezitten & verrijken) geeft de steen het besef dat iedereen slechts onderdeel is van een groter geheel, en dat alles op het juiste tijdstip en de juiste plaats gebeurt.

Op het 3e chakra (zonnevlecht, gevoelswarmte) brengt Rhodochrosiet balans bij emotionele problemen, en zorgt ze ervoor dat de gebruiker liefde voor zichzelf kan vinden. Op zonnevlecht- én het 6e chakra (intuitie) tegelijk gelegen wordt de energiestroom tussen deze chakra’s gestimuleerd.

Weetjes

Door het hoge gehalte Mangaan krijgt Rhodochrosiet de prachtige rode tot roze kleur waar de steen om bekend staat. Rhodochrosiet staat dan ook bekend als een van de belangrijke Mangaanertsen.

Vanwege de kleur wordt rhodochrosiet ook wel mangaanspaat, framboosspaat, Inca Roos en rozenspaat genoemd.

De naam Rhodochrosiet is ontstaan uit de Griekse woorden rhodon (roos) en chroos (huidkleur). Dit verwijst naar de roze tot rode kleur van deze steen.

Het gebruik van de edelsteen voor sieraden en gebruiksvoorwerpen stamt al uit de tijd van de Inca’s. Ze vonden het mineraal in de zilvermijnen. De Inca’s geloofden dat
Rhodochrosiet versteend bloed van overleden heersers was. De steen stond voor het hart chakra en het liefhebben van de eigen zelf en alles er omheen.

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Raadpleeg daarom altijd eerst een dokter.