Werking Mookaiet

Mookaiet werking

Mookaiet

Mookaiet (Australisch Jaspis) is een steen die verbindt met het Sjamanisme, in het bijzonder die van de Australische Aboriginals. Hij wekt verlangen naar nieuwe ervaringen en zorgt voor diepe rust als je die verwerkt. Mookaiet moedigt beweeglijkheid en flexibiliteit aan en wijst je de weg naar het maken van de juiste keuze. Hij werkt fysiek stabiliserend, versterkt het immuunsysteem, geneest wonden en zuivert het bloed. Daarbij heeft Mookaiet ook alle kwaliteiten die bij Jaspis horen zoals aardend, voedend, rustgevend en als reiniger van de aura.

Mookaiet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Mookaiet kan gedurende langere tijd op of bij het lichaam gedragen worden (het is een langzaam werkende steen).

Chakra: Basis chakra (1e), heiligbeen chakra (2e) & zonnevlecht chakra (3e). Verder de werkingen van Jaspis.

Werking jaspis

Jaspis is een van de weinige stenen die ook gewoon in Nederland gevonden kan worden. We hebben het dan wel over de rode en meest voorkomende variant. Want deze steen is een ware kameleon; Jaspis is er in zoveel soorten en maten dat het duizelt. Elke soort heeft ook weer zijn eigen kwaliteiten die het aan de basis toevoegt. Aan het eind van dit artikeltje noemen we een aantal soorten op. Laten we eerst beginnen met de basis eigenschappen die elk lid uit de Jaspis familie in zich meedraagt. Er wordt vaak gedacht dat de steensoort gewoontjes is. Dat is hij bij lange na niet, deze steen is eigenlijk onmisbaar voor iedereen hier op aarde. Het verenigt zoveel positieve eigenschappen in zich die hier op aarde onontbeerlijk zijn dat het echt een aanrader is meerdere soorten van deze edelsteen in huis te halen.

Aardend

Jaspis is een aardende en beschermende steensoort. De edelsteen helpt bij het tastbaar maken van ingevingen. Het zorgt dat ideeën verwezenlijkt worden hier op aarde. De edelsteen zorgt voor daadkrachtig optreden, aarding en een stevige stand. Dromerige mensen varen wel bij de steen. Het zet hen met beide voeten in de aarde. Assertiviteit, weerbaarheid en moed zijn enkele eigenschappen die de steen aan zijn drager schenkt. Allemaal eigenschappen die te maken hebben met een goede aarding in dit leven. Aarding is belangrijk en eigenlijk zou deze krachtige steen bij niemand mogen ontbreken.

De steen maakt het leven zoveel gemakkelijker. Bijkomend voordeel naast een duidelijk assertieve werking (voor jezelf opkomen) is dat de steen de angst voor ruzie en discussies weghaalt. Ook voor mensen die hulp bij het organiseren van dingen nodig hebben is de steen een steun in de rug. Vaak eigenschappen die niet aan aarding worden toegeschreven maar er wel degelijk mee te maken hebben zijn snel denken en fantasie; de steen stimuleert beiden.

De edelsteen is een spons voor negatieve energieën  en beschermt daardoor tegen milieuvervuiling, negativiteit en straling. Astraal reizen wordt gemakkelijker met deze krachtige steen. ook doordat hij ervoor zorgt dat er ten alle tijden terug kan worden gekeerd naar het lichaam. Fysiek heeft het mineraal verder een goede invloed op de spijsvertering, darmen, geslachtsorganen en de bloedsomloop.

Varianten

Deze eigenschappen draagt iedere Jaspis variant in zich. Naast de rode variant zijn er nog enorm veel anderen. Elk brengen ze aanvullende eigenschappen zodat de steen eigenlijk enorm gevarieerd is. Zo zijn er de jaspis varianten Breccie, Oceaan,  Polychroom, Dalmatiër, Heliotroop en nog vele anderen. De steen die wordt verkocht als Bumblebee Jaspis is eigenlijk geen familie. Het zelfde geldt voor K2 jaspis, dit is eigenlijk Azuriet in graniet.

Verzorging Mookaiet

Jaspis kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Chakra

afhankelijk van kleur. Rode jaspis en jaspis breccie werken in op het 1e chakra (basis) en 2e chakra (heiligbeen, bezitten & verrijken). Landschapsjaspis werkt in op het 3e chakra (zonnevlecht, gevoelswarmte).

Sterrenbeeld

Maag, Ram, Schorpioen

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Raadpleeg daarom altijd eerst een arts.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel