malachiet gepolijst, malachiet kopen, malachiet arnhem, gelderland, werking, betekenis

malachiet gepolijst

Werking Malachiet

Malachiet is een enorm sterke steen met gevoel. De edelsteen werkt sterk op het hartchakra in is volgens velen aan het transformeren sinds het Aquarius tijdperk begonnen is. Malachiet laat schoonheid ervaren op een van haar meest pure vormen; vanuit liefde. Het leer liefhebben zonder voorbehoud. Niet enkel naar anderen maar zeer zeker ook naar de eigen zelf. De kleur zegt het eigenlijk al, groen staat voor vrede, rust en liefde. De steen kent een sterk empathisch vermogen toe aan haar gebruiker en zorgt voor gelijkwaardige relaties.

Belangrijke is ook de energie stroom die voor tevredenheid, geduld, invoelingsvermogen het verminderen van angst zorgt. Malachiet verwijderd alle negatieve energieen die zich op en rond de hartstreek hebben verzamelt. Jaloezie, afgunst, emotionele disbalans, timiditeit, onderdrukte gevoelens en andere angsten worden verwijderd door deze krachtige genezer. De geneeskrachtige steen maakt ook inzichtelijk waarom bepaalde angsten zijn ontstaan zodat ze eindelijk kunnen worden opgelost. Zo worden opgekropte gevoelens losgelaten en gedragspatronen ten positieve beïnvloed.

Plaats de steen in een ruimte in huis of draag haar bij je om van de volgende effecten gebruik te mogen maken. Het beschermt tegen vervuiling, straling, negatieve energie en zelfs gevaar of ongelukken.

Doordat Malachiet met een open hart leert kijken versterkt het gezonde, gelijkwaardige relaties (vriendschappelijk zowel als in de liefde).

Fysiek is het een van de krachtigste healers. Het werkt op de bloeddruk (verlagend), ontgiftend,  astma, artritis, botbreuken, artrose, epilepsie, hart problemen, versterkt het immuunsysteem via de Thymus en spreekt het zelfgenezendvermogen van het menselijk lichaam aan. Vrouwen hebben een extra reden om Malachiet te gebruiken doordat het een positieve werking heeft op de reproductie organen, helpt bij seksuele (vrouwelijke) problematiek bijvoorbeeld door aanranding of andere emotionele achtergronden, steunt bij bevallingen en verzacht de menstruatie.

Verzorging

Niet reinigen met water of zout. Het is wel handig de steen vaak te reinigen omdat het veel negatieve energie opneemt.

malachiet gepolijst, malachiet kopen, malachiet arnhem, gelderland, werking, betekenis

malachiet ruw

Toepassingen

Malachiet kan op of bij het lichaam gedragen worden.

Als de blokkades biju het hart waar de steen op inwerkt hartkloppingen veroorzaken verwijder dan de Malachiet en plaats er Rozenkwarts of Rhodoniet voor in de plaats.

De steen kan op een plek op het lichaam gelegd worden waar de werking nodig is.

Het kan op de plexus solaris gelegd worden om negatieve emoties te absorberen (daarna goed reinigen!)

Malachiet kan verwerkt worden tot een zeer krachtig werkend elixer. Daarom met een zeer lage dosis beginnen of beperken tot uitwendig gebruik. Bij het maken van het elixer mag de steen niet in contact komen met water want dan wordt het giftig. Meer informatie over het maken van edelsteenwater kun je hier vinden.

Chakra

4e chakra (hart, liefde & liefhebben)

Sterrenbeeld

Schorpioen

Weetje

Zo’n 10.500 jaar worden er voor zover we weten al sieraden met Malachiet gemaakt. Er zijn sieraden gevonden van rond die tijdsperiode in de grotten van Shanidar, noord-Irak. We hebben het hier dus over de vroege Neanderthaler tijd!

Dat Malachiet door de eeuwen heen een belangrijke steen was voor veel civilizaties bewijst wel dat ze veelal aan godinnen werd toegedacht. Zo is er bijvoorbeeld de koningin der Egyptische goden Isis-Hathor. Zij wordt ook wel de ‘Malachiet Dame’ genoemd. De godin staat voor schoonheid, macht, vruchtbaarheid, vreugde en liefde. Eigenlijk net als de steen dus. De steen werd in de Egyptische tijd gebruikt tegen cholera en andere besmettelijke ziekten maar ook tegen menstruatie klachten, een veilige zwangerschap, het verhogen van de vruchtbaarheid en voor snelle recuperatie. Ook werd er make-up van gemaakt door de Malachiet te verpulveren en te vermengen met vet. Het werd gebruikt als oogschaduw maar ook als bescherming tegen ontstekingen bij de ogen. Waarschuwing voor het herhalen van zulks. Malachiet vermengen met water (vocht) kan giftig worden.

Om in de Egyptische tijden te blijven. Farao’s legden hun hoofdtooi aan de binnenzijde in met Malachiet om een sterke connectie met Isis te waarborgen. Zo vergaarden ze schoonheid, macht en wijsheid.

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Raadpleeg daarom altijd eerst een arts.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel