Werking Lapis Lazuli

Lapis Lazuli is een even exclusieve als krachtige steensoort. Het word ook wel de spirituele steen genoemd. Het brengt heldere inzichten terwijl het de drager meteen aanreikt deze duidelijk te communiceren. Het leert haar drager voor zichzelf te aanvaarden en zien, het brengt spirituele ontwikkeling en een zuivere communicatie. De steen is sterk verbonden met spiritualiteit. Het bevordert spirituele kracht, spirituele vaardigheden, astraal reizen, verlichting, wijsheid en geeft innerlijke rust en vrede. De steen maakt eerlijk, oprecht en helpt innerlijke waarheid vinden en deze accepteren. Met Lapis Lazuli word de weg terug gevonden naar het eigen zijn. Lapis Lazuli bevordert creativiteit, objectiviteit en helderheid van geest. Het heeft een positief effect op vriendschappelijke en liefdesrelaties. Ook kent het een sterke werking op de keel en het keel chakra (5e). Hierdoor helpt het bij het uiten van emoties.

Egyptenaren

Lapis Lazuli is al vanaf oudsher een van meest exclusieve en krachtige edelsteensoorten. Doordat Lapis Lazuli veelal doordrenkt is met gouden stipjes (Pyriet) was het voor de oude Egyptenaren een heilige steen omdat zij er de nachtelijke sterrenhemel in zagen. Het dodenmasker van Farao’s werd ingelegd met Lapis Lazuli (ook het bekende masker van Toetanchamon was uitgevoerd in goud met Lapis) maar ook sieraden en amuletten verbonden de Egyptenaren met de hemel (universum, hogere spiritualiteit).

Fysiek

Fysiek helpt Lapis klachten van mond (aften, amandelen),keel, stem, strottenhoofd, schildklier en stembanden. Het heeft een positieve werking op migraine, slaapproblemen, duizeligheid, stress, het immuunsysteem, het gehoor en verlaagt de bloeddruk. Als heelsteen wordt de lapis lazuli al eeuwen ingezet voor klachten van hoofd, keel en longen. De steen staat bekend als vriendschapssteen. De diepblauwe kleur wordt al eeuwen geassocieerd met wijsheid, bezinning en verdieping. Lapis helpt ook bij de verwijdering van fysieke klachten die zijn ontstaan door ergernis. Zo heeft Lapis Lazuli een goede uitwerking op Migraine klachten en zorgt het bijvoorbeeld dat nagelbijten word afgeleerd als de steen lang genoeg word gedragen.

Opbouwend

De edelsteen heeft een opbouwend effect op botten wat het een goede steen bij Osteoporose maakt. Het is de ideale edelsteen bij sportblessures (blauwe plekken, botbreuken) maar ook bij hoofdpijn en zenuwpijn helpt deze alles kunner. Het effect op zenuwpijnen komt door de aanwezigheid van aluminium in de steen. Zo word ze ook wel vaker gebruikt bij klachten van een Whiplash of het verlichten van MS (Multiple Sclerose) klachten..

Lapis Lazuli heeft een sterke connectie met de vrouwelijke energie. Het reguleert dan ook de de menstruatie cyclus en het werkt uitstekend tegen pukkeltjes, eczeem en huidwondjes. Verder is het zo dat de edelsteen de samenwerking van maag, lever en nieren stimuleert.

In deze tijd erg fijne eigenschappen van Lapis zijn verder dat het eerlijk maakt, het helpt blokkades en maskers af te leggen zodat de drager totaal zichzelf durft te zijn en dit ook wil. Helpt verder vooroordelen te laten verdwijnen.

Relatie

Lapis Lazuli helpt de partner accepteren zoals die is.

Toepassingen

  • Draag Lapis Lazuli op het hart om een hoge bloeddruk te verlagen. Bij een lage bloeddruk vanzelfsprekend de steen niet lang achtereen dragen.
  • Olie van Lapis Lazuli helpt bij oorklachten door parasieten

Chakra

5e chakra (keel, ordenen & creeren), 6e Chakra (3e oog, intuitie), 7e Chakra (kruin, overgave & geloof)

Sterrenbeeld

Boogschutter, Waterman, Vissen, Steenbok, Schorpioen

Verzorging

Lapis lazuli niet reinigen met water. De steen kan hier door aangetast worden. Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.

Weetjes

Logischerwijs is Lapis Lazuli de nationale steen van Afghanistan (hier komt immers mooiste Lazuli vandaan) maar ook Bolivia heeft de edelsteen uitgeroepen tot nationale steen.

De Oude Grieken en Romeinen noemde het ook wel Saffier. Tegenwoordig noemen wij Robijn in andere kleuren dan rood Saffier.

Oude schilder meesters gebruikten het zeldzame Lapis Lazuli om blauwe verf te maken. Dergelijke verf word natuurlijke ultramarijn genoemd en is uiterst kostbaar, omdat hij zijn prachtig diepblauwe kleur kreeg na een zeer bewerkelijk proces van malen en uitfilteren van het marmer.

De beste kwaliteit komt uit Afghanistan en is blauw met goudkleurige spikkels, met zo min mogelijk wit.

Wit in de steen? Dit is Calciet.

Lapis lazuli of lazuursteen is een ondoorzichtige halfedelsteen met een intense azuurblauwe kleur. Het is geen mineraal maar een gesteente, omdat het uit meer dan één component bestaat. Het wordt voornamelijk gewonnen in Afghanistan.

De naam lapis lazuli betekent letterlijk blauwe steen, uit Latijn lapis (‘steen’) en Arabisch azul (‘blauw’). De ‘l’ voor ‘azul’ is een lidwoord. Het woord steen werd aan Lazuli toegevoegd zodat er onderscheid kon worden gemaakt tussen Pulvis Lazuli (gemalen Lazuli) en de steensoort.

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander. Edelstenen komen nooit in plaats van medische verzorging maar zijn een aanvulling.