Chrysocolla hart hanger

Chrysocolla hart hanger

Voor alle producten in de webshop die uit Chrysocolla bestaan of het bevatten klik hier.

Werking Chrysocolla

Chrysocolla staat er om bekend wijsheid en inzicht te schenken aan haar drager en de luchtwegen te verruimen. Chrysocolla werkt goed in op het hart, keel en voorhoofds –chakra. De steen helpt te luisteren naar de eigen innerlijke stem, vertrouwen te hebben in de eigen kracht en bevordert positieve assertiviteit. Chrysocolla bestaat uit prachtige tinten groen, blauw en turkoois. De steen maakt onderdeel uit van veel combinatie stenen zoals Eilat steen, Azulita, Sonora Sunrise en Quantum Quattro.

Chrysokolla zorgt voor balans en innerlijk evenwicht en werkt activerend of kalmerend al naar gelang wat nodig is in een bepaalde situatie. Het geeft energie bij futloosheid, werkt kalmerend bij stress en burn-outs. Het helpt negatieve emoties zoals schuldgevoel en (liefdes)verdriet verminderen. De steen zet aan tot zelfreflectie, stimuleert een neutrale en open houding en laat de waarheid naar boven komen. Het bevordert helderheid van geest, maakt creatief en bevordert communicatie.

Negatieve energie word geabsorbeerd en gereinigd door Chrykocolla. Tegelijk activeert de steen het hart chakra. Het werkt ontgiftend, verkoelend, bloeddrukverlagend, koortsverlagend, ontspannend en krampopheffend. Het heeft een positieve werking op lever, schildklier, longen, nieren, darmen, keel, amandelen, artritis en artrose, fibromyalgie, brandwonden, botten, spijsvertering en reguleert de insuline productie. De steen werkt krampopheffend en ontspannend bij (pre)menstruale klachten. De edelsteen kalmeert en maakt rustig. Het is een zeer ontspannend kristal

Chakra
4e chakra (hart, liefde & liefhebben), 5e chakra (keel, ordenen & creeren), 6e chakra (voorhoofd, intuitie)

Sterrenbeeld
Boogschutter , Kreeft, Leeuw, Maagd, Stier, Tweeling, Waterman

Weetjes

Chrysocolla komt van Grieks chrysos (‘goud’) en kolla (‘lijm’). De naam ontstond omdat de steen in de Oudheid werd gebruikt om goud te solderen.

In het oude Egypte werd Chrysocolla veel gebruikt. De Egyptenaren dachten dat het een variant van Turkoois was. Ze vervaardigden er Scarabee van (een amulet voor de reis naar het dodenrijk).De Egyptenaren dachten dat een sieraad van chrysocolla hielp bij het perfectioneren van de relatie tussen lichaam en geest. De steen werd ook gebruikt om groene verf te maken.

Gebruikstips

Leg Chrysocolla op het voorhoofdchakra (6e) om het te activeren. Doe dit regelmatig om ook de hogere chakra’s te ontsluiten.

Chrysocolla op het hart heft verkrampingen op, zowel geestelijke als lichamelijke. Daarbij is de steen bloeddrukverlagend.

Chrysocolla op thymus en zonnevlechtchakra versterkt het immuunstelsel. Chrysocolla reinigt het immuunsysteem, maar ook andere circulaties, zoals de waterhuishouding en de bloedsomloop.
De edelsteen word ook gebruikt tegen de huidziekte Vitiligo.

Chrysocolla is een heerlijke steen bij koorts, verkoudheid en keelontsteking. Het verhelpt namelijk de pijn en de ontsteking, vermindert gesnotter, geeft lucht. Stemproblemen als heesheid verdwijnen met een chrysocolla kettinkje op het keelchakra

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander.
Edelstenen en aanverwanten zijn nooit een vervanging van medische zorg maar een extra hulpstuk. Raadpleeg daarom altijd eerst een dokter.

De benamingen die we bij de chakra’s gebruiken zoals overgave & geloof. Zijn afkomstig uit de Trance Healing. We gebruiken ze omdat het volgens ons de lading perfect dekt. Via Happy Spirit zijn ook cursussen Trance Healing te volgen. Trance Healing op Happy Spirit