Chalcedoon hangers

Chalcedoon hangers

Voor alle producten in de webshop die uit Chalcedoon bestaan of het bevatten klik hier.

Werking Chalcedoon

Chalcedoon is een steen die op de communicatieve vaardigheden werkt. Van luisteren naar welbespraaktheid van het vermogen emoties te kunnen uiten tot aan diplomatie en taalkundige creativiteit. Ook op andere communicatieve vlakken laat de edelsteen van zich spreken. De variëteit van het mineraal kwarts maakt sociaal, vrolijk, open, creatief, optimistisch en enthousiast. Het bevordert saamhorigheid, geeft zelf kennis, inzicht, zelf vertrouwen en bevordert het vermogen blokkades te verwijderen en verandering te accepteren.

Chalcedoon verbeterd het geheugen en verlaagt stress hierdoor is de steen een grote hulp bij examens. Fysiek werkt de steen reinigend, verkoelend en koortsverlagend, ontstekingsremmend, bloeddruk verlagend en bevordert het immuunsysteem. De steen heeft een positieve invloed op de longen, verkoudheid, ademhaling, het lymfestelsel, het bloed en de doorbloeding, vochtophoping en op de insuline productie en dus diabetes. Het versterkt het moedergevoel en stimuleert de melkproductie bij borstvoeding. Bovendien helpt de steen bij stotteren en heesheid. De blauwe variant helpt bij schouder en nek problemen, verlicht RSI klachten, verlaagt de bloeddruk en cholesterol en verkoelt bij koorts.

Voor wie snel driftig, geraakt of beledigd is kan de edelsteen een prima hulp zijn. Hij leert te luisteren naar het eigen ik, het lichaam en anderen. Blauwe chalcedoon helpt bij spreekstoornissen als stotteren en heesheid. Bij melancholie en depressies is de blauwe chalcedoon troostend en kalmerend. Helderblauwe (of witte) chalcedoon stimuleert de melkafgifte.

Het is een zeer zuivere kwarts die eigenlijk wit is. De mooie blauwe kleur is een gevolg van een natuurkundig verschijnsel dat ontstaat door de microkristallijne structuur van de steen (Tyndall-effect). De microscopisch kleine kristallen verstrooien het invallende licht: het blauwe deel van het kleurenspectrum worden veel meer verstrooid dan het rode deel. Het gevolg: wij zien de witte steen als blauw.

Chalcedoon bestaat uit een groep cryptokristallijne kwartsen met een vezelachtige structuur. Stenen die binnen deze categorie vallen zijn Carneool, een rode tot donkerbruine soort, het groene, doorzichtige prasem, Onyx, met witte en zwarte banden, het appelgroene Chrysopraas en Heliotroop is een groene variant met roodachtige vlekjes. Wanneer er smalle banden van verschillende kleuren overlopen wordt de steen agaat genoemd. Enkele andere soorten chalcedoon zijn bijvoorbeeld: sardonyx, blauwe-, roze- en rode chalcedoon en een variant met Dendriet.

Verzorging

kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Toepassingen

De steen werkt het beste als hij langere tijd gedragen word. De rode variant is echter niet geschikt voor langdurig gebruik.

Draag de steen in de broekzak of op het lichaam bij examenvrees of plankenkoorts.

Chakra

Kleur afhankelijk. Blauwe chalcedoon is gekoppeld aan het keel chakra (5e).

Sterrenbeeld

Boogschutter, Kreeft

Weetjes

Chalcedoon is als het ware een opvulmiddel in holle ruimtes van gesteente. Zijn energetische werking is vergelijkbaar: helend en vullend.

Blauwe chalcedoon dankt de naam aan de oude stad Chalcedon, die in de Oudheid in Klein-Azië aan de Bosporus was gelegen, tegenover Byzantium.

Chalcedoon word ook wel Avaloniet genoemd. Hiermee word het mythische eiland Avalan aangeduid. Naar dat eiland reisde de mythische koning Arthur toen hij in het jaar 537 dodelijk gewond raakte. Avalon werd geregeerd door de tovenares Morgan le Fay en haar acht zusters. Zij waren zeer bedreven in het verzorgen van gewonden en het helen van ziekten.

In Tibet word de witte variant gezien als het symbool van de lotusbloem.

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander.

De benamingen die we bij de chakra’s gebruiken zoals overgave & geloof. Zijn afkomstig uit de Trance Healing. We gebruiken ze omdat het volgens ons de lading perfect dekt. Via Happy Spirit zijn ook cursussen Trance Healing te volgen. Trance Healing op Happy Spirit