Aventurijn trommelstenen

Aventurijn trommelstenen

Voor alle producten in de webshop die uit Aventurijn bestaan of het bevatten klik hier.

Werking Aventurijn

Aventurijn is een krachtige heler, beschermt, kalmeert en zorgt voor een algeheel gevoel van innerlijke rust en welzijn. De edelsteen trekt geluk, voorspoed en welvaart aan terwijl het de juiste energieën aantrekt zodat dromen waarheid worden. Aventurijn is een liefdevolle steen die uitermate geschikt is voor dagelijks gebruik.

De steen geeft troost, tolerantie, inlevingsvermogen, enthousiasme, geduld en helpt bij het bedenken van oplossingen. Het zorgt ook voor communicatie met het hart, bevordert besluitvaardigheid, assertiviteit en creativiteit en kalmeert woede, ergernis en irritaties. Zoals wel meer Silicaten absorbeert het elektromagnetische straling en beschermd het tegen milieuvervuiling en bijvoorbeeld wateraders. Door de groene kleur is de steen rustgevend het zorgt ervoor dat er gestopt wordt met het malen van gedachten en brengt een goede nachtrust.

Aventurijn is verwant aan Bergkristal en dus een helende steen. Aventurijn is er in vele kleuren en dit is niet enkel voor het oog. De diverse kleuren zorgen ervoor dat de steen zich heel exact op de diverse chakra’s kan spitsen. Het maakt de steen een healer met oog voor detail. Zo gaat de oranje variant voor het 2e chakra (navel chakra, bezitten & verrijken) de gele variant voor het 3e (zonnevlecht, gevoelswarmte), de groene voor het 4e (hart, liefde & liefhebben) en zo voort.

Fysiek stilt het de pijn, werkt ontstekingsremmend en helpt bij stress klachten zoals migraine, ogen, zenuwstelsel, stotteren en bij blozen. De diverse kleuren steen hebben elk hun eigen toegevoegde waarden aan deze basis eigenschappen. Omdat de steen een Silicaat is net als Bergkristal helpt het bij bot problematiek zoals breuken.

Paarse Aventurijn is het spirituele broertje. Het geeft rust en focus bij spirituele aangelegenheden. Het zorgt bijvoorbeeld dat er beter geconcentreerd kan worden op meditaties en helpt bij het invoelen in visioenen en lucide dromen.

Blauwe Aventurijn zorgt voor een heldere blik op dingen en de capaciteit deze onder woorden te brengen. Het ondersteunt bij het doorvoeren van keuzes terwijl het fysiek bloeddruk verlagend werkt.

Groene Aventurijn is er voor het hart chakra. Het helpt hart problematiek zowel emotioneel als fysiek. Ook helpt het bij bloeddruk, cholesterol en allergische reacties aan de huid.

Gele Aventurijn helpt om dichter bij het eigen zelf te komen. Het helpt contact te maken met de ziel en helpt bij problematiek met de alvleesklier.

Oranjegele Aventurijn hoort bij het navel chakra (bezitten & verrijken) en heeft een positieve werking op beleving en darmen.

Rode Aventurijn zorgt voor het contact met de aarde het maakt assertief, besluitvaardig, brengt volharding, stimuleert waarnemen en creativiteit en zorgt ervoor dat dromen geen dromen blijven maar zich verwezenlijken hier in het aardse. Het heeft ook een goede uitwerking op impotentie en geslachtsorganen in het algemeen.

Chakra
Groene Aventurijn 2e chakra (navel), milt chakra, 3e chakra (zonnevlecht, gevoelswarmte) 4e chakra (hart, liefde) De kleur van de aventurijn bepaald welk chakra. Geel = 3e chakra (gevoelswarmte, zonnevlecht), Blauw = 5e chakra (keel, ordenen & creeeren), Paars = 7e chakra (overgave & geloof), Rood = 1e chakra (manifestatie, basis) Oranjegeel = 2e chakra (bezitten & verrijken) Met de diverse kleuren aventurijn kunnen prachtige chakra balanceer sieraden worden gemaakt.

Sterrenbeeld
Tweelingen, Weegschaal

Weetje
De naam is afgeleid van Italiaanse per aventura, ‘bij toeval’ of ‘toevallig’. Deze naam gaven glasblazers oorspronkelijk aan (groen) glas waarin per toeval koperdeeltjes terecht waren gekomen.

De edelsteen is een groene kwarts met deeltjes fuchsiet ingesloten. Eigenlijk dus een soort mica. De deeltjes Fuchsiet veroorzaken de glinstering (aventurisatie)

Als er geen kleur bij de steen wordt genoemd wordt eigenlijk altijd de groene variant bedoeld. Dit is ook de variant die het meest bekend is en heet meest gebruikt word bij de edelsteen therapie.

De edelsteen is niet giftig wat hem uitermate geschikt maakt voor elixers.

Aventurijn bezit dezelfde helende eigenschappen als Bergkristal en meer.

Toepassingen
Aventurijn water (24 uur aventurijn weken in water) kan zonnebrand genezen en tegengaan.

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander.

De benamingen die we bij de chakra’s gebruiken zoals overgave & geloof. Zijn afkomstig uit de Trance Healing. We gebruiken ze omdat het volgens ons de lading perfect dekt. Via Happy Spirit zijn ook cursussen Trance Healing te volgen.