agaat schijven, werking agaat, agaat kopen, betekenis, informatie

agaat schijven

Werking Agaat

Agaat is een steen die stabiliseert, aardt en beschermd. Ze bevorderd innerlijke rust en zorgt daarmee voor een aardse nuchtere houding. Maar daar houden de eigenschappen van deze beschermende steen nog lang niet op. Spirituele en geestelijke groei worden bevorderd doordat Agaat aanzet tot zelfreflectie. De steen laat je even afstand nemen zodat een en ander objectiever kan worden bekeken.

Rationeel en logisch denken, concentratie, analytisch vermogen; zomaar een paar positieve eigenschappen voor de drager van Agaat. Het mineraal brengt ook bescherming voor het aura, geeft een veilig gevoel en brengt balans in lichaam, ziel en geest. Agaat is de steen bij uitstek voor zwangere vrouwen (voor zowel moeder als kind). Dit door haar beschermende werking op de baarmoeder en haar vermogen tot het stimuleren van groei. Ook na de zwangerschap stimuleert het mineraal de melkproductie. Het zijn ook deze kenmerken die ervoor zorgen dat het mineraal goed zijn werk doet bij vruchtbaarheidsproblemen. Het werkt helend op aandoeningen van de baarmoeder. Het maakt ook rationeel en minder emotioneel wat de steen geschikt maakt voor hormonale schommelingen bij de zwangerschap.

Verder kent de edelsteen een positieve invloed op maag (ook darm infecties, verstopping en diarree), blaas (bijvoorbeeld bij een blaasontsteking), ogen, bloedvaten en stimuleert ze de stofwisseling. Spataderen, moerbeien en allergische reacties (van huiduitslag tot netelroos) worden ook tegen gegaan. Van Ook word er beweerd dat mannen die sieraden met de edelsteen dragen seksueel aantrekkelijker zijn voor vrouwen.

Een beschermende alleskunner dus.

Crazy Lace Agaat

Crazy Lace Agaat geeft een enorme energie en laat weer spelen. Het geeft plezier in het aardse leven. De steen maakt creatief op een speelse manier en laat zien hoe hard werken juist enorm leuk kan zijn. Je vol overgave geven aan welk project er zich ook aandient op dat moment. Crazy lace reinigt het fysieke lichaam en geeft emotioneel kracht en vreugde.

Verzorging

Kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Sterrenbeeld

Agaat wordt gekoppeld aan het sterrenbeeld Tweelingen en Schorpioen. Boomagaat wordt gekoppeld aan het sterrenbeeld Maagd, Botswana agaat aan Schorpioen en fire crackle agaat en vuuragaat aan Ram.

Chakra

De werking is sterk afhankelijk van welke kleur de agaat draagt. De kleur van de agaat correspondeert met de kleur van het chakra. Boomagaat; 1e chakra (basis), 4e chakra (hart), Botswana; 1e chakra (basis) en 7e chakra (kruin). Fire Crackle agaat en Vuuragaat; 1e chakra (basis) en 2e chakra (heiligbeen)

Weetje

De naam is ontsprongen aan de Achates (tegenwoordig de Drillo genaamd), een rivier in het zuiden van Sicilië waar de steen voor het eerst gevonden werd. De steen kreeg zijn tegenwoordig alom bekende naam door de Griekse schrijver en filosoof Theophrastus (371 – 287 voor christus)

Volgens de oude Romeinen kan het dragen van de edelsteen oog problemen verhelpen en zou het voorkomen dat bliksem inslaat waar de steen staat.

Ook in de middeleeuwen gaf men weers veranderende krachten aan de steen mee. Door het dragen van de steen zouden regen en onweer afgewend worden.

Vindplaats

Agaat wordt o.a. gevonden in Brazilië, Uruguay en de Verenigde Staten.

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander. Stenen en andere alternatieve geneeswijzen zijn nooit een vervanging voor de medische wetenschap. Raadpleeg daarom altijd eerst een arts.

Hieronder een kleine selectie uit onze webwinkel