Calciet kopen of bekijken in onze webwinkel? klik hier.

Gele Calciet en Honing Calciet

Gele Calciet en de Honing variant

Calciet werking

Calciet versterkt en reinigt energie. Het is een zeer actieve steensoort die ontwikkeling en groei versnelt. Het bestrijd luiheid en geeft op elk niveau energie. Calciet verbind emoties aan de geest om emotionele intelligentie te verhogen. Door de sterke verbondenheid met hogere energieen versterkt de steen spirituele gaven maar ook bijvoorbeeld het geheugen. De veelzijdige edelsteen geeft hoop of motivatie zodat doelen gemakkelijker bereikt kunnen worden. Calciet is er in veel verschillende kleuren en soorten. Elk van deze soorten brengt zijn eigen vaardigheden mee maar allen hebben de basis kwaliteiten van de steen in zich.

Zelfvertrouwen, daadkracht, assertiviteit, motivatie, standvastigheid en zelfs analytisch denken worden gestimuleerd. Het maakt rustig waardoor weloverwogen beslissingen kunnen worden genomen. Beslissingen ook die dicht bij het eigen zelf liggen. Het leert om niet tegen de eigen ik in te gaan maar die dingen te doen die je verder helpen. De steen is dan ook bij uitstek geschikt voor hen die succesvol willen zijn in het leven. Fijn is dat de Calciet soorten ook negatieve energie wegnemen. Omdat donkere energie nu eenmaal vaak wordt aangetrokken bij succes is dit een zeer handige eigenschap van de steen. Plaats het in een ruimte om negativiteit weg te nemen en de ruimte te vullen met positieve activerende energie. Blokkades in het lichaam worden met liefde weggenomen door de steen.

Fysiek

Fysiek reinigt het de uitscheidende organen, verlicht darm en huidziekten, stimuleert bloedstolling als daar noodzaak toe is, weefselherstel en versterkt het skelet en de gewrichten onder andere door calcium opname te bevorderen. Zoals al een beetje te ontdekken viel uit de voorgaande kwaliteiten helpt Calciet het immuunsysteem dat bij de Thymus gelegen is. Diezelfde Thymus helpt bij de groei van kinderen en Calciet dus ook. Maar ook bij allerhande huidziekten is deze handige steen paraat; etterende wonden, wratten, zweren of uitslag worden effectief bestreden. Al helemaal met elixers.

Blauwe Calciet

De blauwe variant brengt spirituele, geestelijke en lichamelijke groei. Het maakt standvastig, daadkrachtig, geeft moed en activeert levensenergie. Het kalmeert de geest waardoor een hogere mate van ontspanning en rust wordt bereikt.Stimuleert analytische vermogens, trekt succes aan en geeft een hogere concentratie. Beschermt tegen negatieve energie en bevordert de communicatie. Fysiek; immuunsysteem, groei bij kinderen, darmen, hart, hart ritme stoornissen, skelet, gewrichten, calciumopname.

Gele of gouden Calciet

Vergroot wilskracht en geeft een enorme energie boost. De stenen brengen een harmonieuze rust, ontspanning terwijl een direct contact met de hoogste spirituele energieen wordt gelegd. De hogere zelf wordt gestimuleerd. Ideaal voor op het 7e chakra (krui, overgave & geloof) en het 3e chakra (solar plexus, zonnevlecht, gevoelswarmte). Gouden Calciet of Gele Calciet kan dus uitstekend worden gebruikt voor het afstemmen voor consulten, visioenen of meditaties. Verder geeft het de ziel rust.

Honing Calciet

Bezit de eigenschappen van de gele en gouden variant maar voegt hier een sterke reiniging aan toe voor de lagere chakra’s. Honing Calciet helpt bij het loslaten van emoties. Doordat het vooral ook sterk op het 2e en 3e chakra werkt brengt het emotionele balans op die manier angsten en depressies geen kans latend. Ook is Honing Calciet ideaal voor de voortplantingsorganen, de galblaas en allerhande kwalen aan darmen en maag. Daarnaast is het dus ook nog eens prachtig voor diepere meditaties en geeft het warmte.

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander.
Edelstenen en aanverwanten zijn nooit een vervanging van medische zorg maar een extra hulpstuk. Raadpleeg daarom altijd eerst een dokter.

De benamingen die we bij de chakra’s gebruiken zoals overgave & geloof. Zijn afkomstig uit de Trance Healing. We gebruiken ze omdat het volgens ons de lading perfect dekt. Via Happy Spirit zijn ook cursussen Trance Healing te volgen. Trance Healing op Happy Spirit