Serpentijn kopen in onze webshop? Klik hier.

Serpentijn beelden en eieren

Serpentijn beelden en eieren

Werking Serpentijn

Voor een goede connectie met boven is de band met beneden heel belangrijk. Serpentijn snapt dit gegeven en voegt er het midden aan toe. De groene kleur suggereert de band met het middelste chakra (hart) al terwijl de steen een sterk aardend karakter heeft die tegelijk helpt bij meditaties, spirituele verkenningen en occulte vermogens aan de dag brengt. Serpentijn brengt de gebruiker in contact met het hart en brengt op die wijze inzicht in het spirituele wezen.

Serpentijn helpt om weer baas over het eigen leven te worden. Het geeft geestelijke en emotionele balans. De edelsteen helpt ook bij het zoeken naar oplossingen bij conflicten doordat het een evenwichtige situatie creëert. Seksuele problematiek ontstaan door stress en andere spanningen heeft ook baat bij de steen.

verbondenheid

Een steen met verbondenheid aan het hart is natuurlijk ook ‘gewoon’ een krachtige healer. Serpentijn opent nieuwe kanalen via waar de Kundalini energie door het lichaam kan stromen en stuurt genezende energie naar geblokkeerde gebieden in het lichaam. Het brengt een liefdevolle wijze van begrip voor het eigen zijn terwijl het fysiek reinigt en ontgift. Vooral de bloedbaan (hart) heeft profijt van de reinigende werking. Parasieten in het lichaam worden verdreven terwijl de groenige steen de opname van magnesium en calcium bevordert. Mensen met Diabetes en/of hart problematiek kunnen ook baat hebben bij de genezende steen. Ook de pijnstillende werking van de edelsteen wordt veelal geroemd.

Heel lichtgroene Serpentijn wordt ook wel INFINITE STONE genoemd. Deze steen maakt contact met engelen en staat te boek als een zeer gevoelige variant. De steen maakt connectie met het verleden, heden en de toekomst en integreert dat in het eigen zijn. Doordat de steen vergeving en empathie naar het eigen zijn stimuleert is het de ideale steen om naar eigen (vorige) levens te kijken. De steen kan genezing brengen in vorige levens die nog niet heeft plaats gevonden.

Zwarte Serpentijn is eigenlijk heel donker groen en heeft de kracht om alle negativiteit die zich uit vorige levens en het huidige in het hart chakra heeft opgeslagen te verwijderen. Het kent dezelfde eigenschappen als gewone Serpentijn maar reageert krachtiger op blokkades.

Een andere variant is Atlantisiet deze prachtige steen bevat naast Serpentijn ook Infinite Stone en Stichtiet.

Toepassingen

Leg Infinite Stone op het keel chakra om over het verleden te praten of met iemand uit het verleden.

Kleur

Serpentijn is te vinden in een grote hoeveelheid aan kleuren. Rood, groen, geel bruin, rood bruin, zwart groen en wit

Weetjes

Russische Serpentijn wordt tot de mooiste varianten ter wereld gerekend

Chakra

1e chakra (manifestatie, basis), 4e chakra (hart, liefde & liefhebben), 7e chakra (overgave & geloof, kruin)

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander.
Edelstenen en aanverwanten zijn nooit een vervanging van medische zorg maar een extra hulpstuk. Raadpleeg daarom altijd eerst een dokter.

De benamingen die we bij de chakra’s gebruiken zoals overgave & geloof. Zijn afkomstig uit de Trance Healing. We gebruiken ze omdat het volgens ons de lading perfect dekt. Via Happy Spirit zijn ook cursussen Trance Healing te volgen. Trance Healing op Happy Spirit