Hematiet kopen in onze webshop? klik hier.

Werking Hematiet

hematiet trommelstenen

hematiet trommelstenen

Hematiet is in alle opzichten een steen die negativiteit tegen gaat. Het trekt letterlijk negatieve energieen uit het lijf weg zo harmonie en vredigheid herstellend in het lichaam. Een van de meest geroemde eigenschappen van Hematiet is de kracht om bij te staan tijdens dwanghandelingen en verslavingsproblematiek. Speciaal bij alcohol, drugs, roken of voedsel verslavingen. Het helpt fouten te accepteren als leerzame ervaringen en geeft een steun in de rug om verder te gaan, vergroot de wilskracht en zelfrespect. De steen heeft een sterk aardend effect.

Hematiet wordt ook veel gebruikt als beschermmiddel bij reizen buiten het lichaam. De edelsteen heeft naast een beschermend en aardend effect ook een sterke band tussen lichaam, ziel en geest. Het versterkt de koorden tussen deze drie en zorgt dat ze als eenheid opereren. Hierdoor wordt de ziel elke keer weer teruggeleid naar het lichaam na een reis. De steen kent een krachtige mannelijke energie waarmee hij vrouwelijke onbalansen hersteld. Negativiteit en belastende energieen worden verwijderd uit het aura en lichaam.

kracht

Vrouwen die last hebben van een timide houding hebben baat bij Hematiet omdat de steen hun mannelijke kant versterkt. Hierdoor vergroot het zelfrespect en assertiviteit. Verder versterkt de steen de concentratie, verbeterd het geheugen en laat bij problematiek de kern zien. Hierdoor is de edelsteen ook een graag geziene partner voor hen die een studie wiskunde of andere tchnische bezigheden volgen.

Fysiek draagt de krachtige heler haar steentje bij aan bloedsomloop problematiek (specifiek de ziekte van Reynaud en bloedarmoede), restless leg syndrome, kramp, opname van ijzer in de rode bloedcellen, ruggengraat, angsten, zorgen, slapeloosheid, nieren, breuken, koorts en ondersteund het de aanmaak van nieuw weefsel. Koude handen of voeten? Hematiet helpt ze te verwarmen.

Toepassingen

Leg de steen onder en bovenaan de ruggengraat om deze soepeler te krijgen.

Langdurig gebruik kan te zwaar zijn. Pas daar dus mee op.

Bij operaties heeft de steen een positieve invloed. Dit omdat hij het lichaam en de ziel aan elkaar verbindt.

Afvallen? De steen stimuleert de verbranding van calorieen en vetten.

hematiet trommelstenen

hematiet trommelstenen

Chakra

1e chakra (manifestatie, aarden)

Sterrenbeeld Hematiet

Schorpioen, Ram

Weetjes

In het oude Egypte werdt Hematiet gebruikt om hysterie te genezen

In de middeleeuwen hielp de steen bij het tegengaan van hekserij en het boze oog

al vanaf de 13e eeuw wordt de steen gebruikt om bloedspuwen, maagbloedingen en bloedarmoede tegen te gaan

Een mengsel van Hematiet en klei wordt rode oker genoemd. Het is waarom Indianen roodhuiden genoemd werden. Zij smeerden zich in met dit mengsel.

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander.
Edelstenen en aanverwanten zijn nooit een vervanging van medische zorg maar een extra hulpstuk. Raadpleeg daarom altijd eerst een dokter.