Kanab Wonderstone

Kanab Wonderstone

Voor alle producten in de webshop die uit Kanab en Sedona Wonderstone bestaan of het bevatten klik hier.

Werking Kanab en Sedona Wonderstone

Utah of Kanab Wonderstone en Sedona Wonderstone zijn een soort zandsteen die gevonden worden in de Verenigde Staten. De Sedona variant in de gelijknamige stad te Arizone en de Utah variant, het laat zich al raden, in Kanab, Utah. Nu heeft zandsteen van zichzelf vaak al de meest prachtige tekeningen, deze twee steken er met kop en schouders boven uit.

Vooral voor de Kanab versie worden in de Verenigde Staten honderden dollars geboden voor een mooie tekening. Naast een kunstzinnig uiterlijk heeft de steen natuurlijk meer in zijn mars. De werking van Kanab wonderstone en Sedona steen is ongeveer gelijk. De zachte energie van deze stenen trekt als een spiraal door het lichaam heen van de aarde naar kruin en van de kruin weer naar de aarde. Deze wervelwind van energie reinigt, opent en vitaliseert de chakra’s en energiebanen en stroomt naar de plaatsen waar de helende energie het hardste nodig is. De reinigende en transformerende energie van deze stenen ontspant, werkt opbeurend en maakt het hoofd helder. Het is alsof er een bezem door je energie lichaam gehaald wordt en alle energie die er niet thuis hoort, in de vorm van blokkades, spanningen, angsten en zorgen, wordt afgevoerd. Doordat de stenen zorgen voor aarding en rust en je openstellen voor hogere energieën, kunnen ze goed gebruikt worden bij meditatie, sjamanistisch reizen en droom werk. Fysiek hebben Kanab wonderstone en Sedona steen een positieve werking op de darmen, spanningshoofdpijn en andere stressgerelateerde klachten.

Kanab Wonderstone helpt tegen chronische verkoudheid, hoge bloeddruk en te hoog cholesterolgehalte. Houdt bindweefsel, kraakbeen en bloedvaten elastisch. Stimuleert de celstofwisseling en celdeling, het metabolisme, de calciumstofwisseling, de spierprikkeloverdracht. Tegen osteoporose, rachitis, ontkalking en tandbederf. Versterkt het lymfesysteem en immuunstelsel. Ondersteunt de opbouw van beenderen, kraakbeen en tanden. Bevordert snel herstel van wonden en botbreuken. Harmoniseert de spijsvertering.
Kanab Wondertone geeft energie bij oververmoeidheid. Maakt stabiel en evenwichtig. Zorgt dat je dichter bij jezelf blijft, zet je in je kracht, maakt je ontvankelijk voor nieuwe ideeën.

De beiden zandstenen zijn een vorm van Rhyloiet;
Rhyoliet bevordert zelfrespect, eigenwaarde en helpt je jezelf te accepteren zoals je bent. Het zorgt ervoor dat je sterk in je eigen kracht staat en in evenwicht bent. Hierdoor kun je beter omgaan met belastende situaties, veranderingen en problemen. De steen geeft een bepaalde helderheid van geest en schept duidelijkheid. Onevenwichtige emoties worden in balans gebracht. Spiritueel bevordert het een diepe meditatie, spiritueel reizen en zorgt ervoor dat je sterk verankerd bent in het hier en nu. Fysiek bevordert rhyoliet de weerstand en heeft een positieve werking op griep, verkoudheid, infecties en de aders.

Verzorging
Kanab wonderstone en Sedona steen kunnen niet met water gereinigd worden omdat de steen dan kan beschadigen.

Chakra
Allemaal

Sterrenbeeld
Allemaal

N.b. Natuurlijk zijn de stenen niet enkel voor de hier genoemde sterrenbeelden en chakra’s maar doen ze ook voor anderen hun werk. De genoemde chakra’s zijn waar de steen automatisch haar positieve eigenschappen inzet terwijl de sterrenbeelden die genoemd worden van nature uit extra behoefte aan de steen hebben. De steen doet zijn werk dus net zo goed voor ieder ander.